Cultuur & NatuurReizen

15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

Bali

Bali is een super gaaf eiland in Indonesië! Waarom is Bali leuk? Het is de parel tussen alle andere eilanden van Indonesië. Het ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het eiland is ongeveer 5500km² groot en telt iets meer dan drie miljoen inwoners, waarvan het merendeel Hindoe is. Het eiland is super groen en het is hét eiland van de duizend tempels. Bali is een prima plek voor de reizigers die een strandvakantie willen, maar ook voor reizigers die cultuur willen opsnuiven of willen genieten van de natuur. Waarom is Bali leuk?

Bali is fantastisch en lees mijn 15 redenen waarom ik het zo leuk vind!

Bali

Eerlijk is eerlijk, het eiland heeft de laatste jaren helaas wel wat verloren van de authentieke uitstraling, doordat de economie bijna volledig afhankelijk is van de toeristen. Dit merk je vooral in de populairdere plaatsen, maar als je uit de drukte bent, dan zie je de schoonheid van het oude Bali. Op het eiland is zoveel te zien en te doen en je raakt er nooit uitgekeken en daarom gaan veel mensen meerdere keren naar Bali. Ik ben er zelf twee keer geweest en wil graag nog een derde keer gaan. Waarom is Bali zo leuk?

1. Slaap in één van de vele unieke accommodaties

Bali heeft echt allerlei soorten unieke accommodaties, van de meest luxe villa’s met gave uitzichten tot aan bijzondere hotels en boomhutten, zoals het Rumah Poohon Treehouse. Er zijn ook veel kleine simpele houten bungalows en voor ieder budget zijn er diverse opties. Het mooie is dat deze accommodaties totaal niet duur zijn. Op Bali hebben ze een bijzonder oog voor detail en dat zie je terug in de bouwstijl, de inrichting en de locatie van de hotels.

  • Controleer hier of de boomhut nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!
waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!
Rumah Pohon Treehouse

2. Zwem en luier in de fantastische Infinity Pools

Bali is the place to be voor infinity pools. Wie wil er nou niet eens een keertje in een zwembad liggen met een geweldig oneindig uitzicht? Zo heb ik heerlijk geluierd in Sidemen in mijn hotel met de gave infinity pool (zie onderstaande foto) en ik betaalde €25,- voor een nacht. Op het eiland is er keus te over en het ene zwembad is nog mooier dan het andere. Hiervoor hoef je echt geen 5 sterren hotel te boeken, want ook goed betaalbare hotels hebben deze zwembaden.

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

3. Geniet van het altijd mooie weer

Waarom ik Bali ook leuk vind, is vanwege het klimaat. Het is het hele jaar mooi weer op Bali en het koelt ’s avonds bijna niet af. Op Bali kun je altijd heerlijk zwemmen in zee en tot laat buiten een biertje drinken. Tijdens het regenseizoen valt er aan het einde van de middag wel een bui, maar die is kort en hevig en de temperatuur is nog steeds prima.

4. Wandel door de rijstvelden

Groen, groener, groenst, dat zijn de vele rijstvelden op Bali. De mooiste rijstvelden zijn in de omgeving van Ubud, maar ook op andere plekken, zoals in Sidemen, zijn veel knalgroene rijstvelden. Loop eens lekker op je gemak dwars door de velden en geniet van al het groen wat je ziet! De Tegalalang rijstvelden bij Ubud zijn de mooiste, maar daardoor ook de populairste en is het er dus erg druk met toeristen. Ik ben ook regelmatig ergens willekeurig onderweg bij een rijstveld gestopt!

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

5. Geniet van het heerlijke eten

Waarom ik Bali leuk vind, is ook om het eten. Indonesisch eten vind ik heerlijk en is zeer divers. Ik vind het een aanrader om bij een lokale Warung te eten. Dit is een klein restaurantje wat vaak aan de doorgaande weg van een dorp ligt. Het wordt gerund door een lokale familie die achter de Warung woont. Hier eet je voor ongeveer een euro een prima maaltijd.

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

6. Verbaas je over de lage prijzen

Alles in Bali is super goed betaalbaar. Het eten, drinken, de accommodaties, de excursies, de taxi’s, de souvenirs… Noem het maar op en het is allemaal niet duur!

7. Beklim een van de vulkanen

Bali is een eiland met diverse vulkanen en dit maakt het landschap erg mooi. Nog mooier is het om een vulkaan te beklimmen, bijvoorbeeld Mount Batur. Dit is één van de meest makkelijkste vulkanen op Bali om te beklimmen. Ik vond het een onvergetelijke en magische ervaring om de zonopkomst te zien vanaf de top van Mount Batur.

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

8. Ontspan tijdens een Yoga les

Hou je van Yoga dan ben je op Bali op het goede adres. Er zijn diverse Yoga retreats en yoga lessen waar je bij kunt aansluiten. Veel plekken op het eiland ademen rust uit en daardoor is yoga zo populair.

9. Ontmoet de vriendelijke lokale bevolking

Overal op Bali kom je lachende en vriendelijke mensen tegen. Buiten de toeristische plekken, spreken ze allemaal geen woord Engels, maar een gesprek met ze voeren is geweldig leuk. In restaurants en hotels zijn de medewerkers ook altijd super vriendelijk.

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

10. Neem een heerlijke massage

Op Bali moet je jezelf verwennen met een heerlijke massage. Er zijn diverse spa’s op het eiland en nog veel meer kleine massage salons. De traditionele Balinese massage is heerlijk, ontspannend en niet duur, namelijk ongeveer vier euro voor een uur. Dus waarom niet iedere dag afsluiten met een massage? Dat is mijn motto op Bali!

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

11. Drink een Bintang

Bintang is het lokale bier van Bali en je kan natuurlijk niet op Bali zijn en dit niet even proeven.

12. Ga surfen

Op Bali zijn er diverse plekken waar je goed kunt surfen, zowel voor de beginners als de ervaren surfers. Canggu is een top plek voor de ervaren surfers en de beginners kunnen prima surfles nemen in Kuta of Semniyak.

13. Verwonder je over de watervallen

Waarom ik Bali leuk vind, zijn de watervallen! Er zijn zoveel watervallen op het eiland, dat je nooit de tijd hebt om ze allemaal te bezoeken. De hoogste waterval op het eiland is de Gitgit waterval van 35 meter. Een van mijn favoriete watervallen is Tegenungan in de buurt bij Ubud.

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!

14. Duik in het prachtige water

De wateren van Bali liggen in de bekende Koraaldriehoek van Zuidoost-Azië. Daarom is er een enorme rijkdom aan verschillende soorten vissen. De populairste duikplek is het Liberty Ship Wreck in het dorpje Tulamben.

15. Zon op de mooie stranden

Grote kustlijnen vol met palmbomen en ruige golven maken Bali tot een paradijs voor strandgangers. Er zijn meerdere badplaatsen en voor iedereen is er wel een plek te vinden die precies bij jou past. Kuta Beach is druk en populair bij de jongeren, Nusa Dusa kent prachtige resorts en in het westen liggen diverse rustige stranden.

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

Waarom lijkt Bali jou leuk als vakantiebestemming?


Tip hotel

Zelf verbleef ik in Sidemen in hotel Vila Karma Loka en dit is een gave en zeer betaalbare accommodatie met een fantastisch zwembad. Op Nusa Penida heb ik een aantal nachten geslapen bij Bataran Garden Cottage en zij hebben een aantal erg leuke huisjes en een geweldig infinity zwembad. De gaafste accommodatie op Bali waar ik de nacht heb doorgebracht is bij Rumah Pohon Treehouse. Deze boomhut is uniek!

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!
Rumah Pohon Treehouse

De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

  • Zoek je een leuke accommodatie op Bali? Kijk hier!

waarom Bali leuk, 15 x waarom ik Bali zo leuk vind!


Bali

Indonesië


Tips boeken Bali

Geef een reactie