Weetjes Bestemmingen

15 leuke weetjes over Bangkok

Bangkok

Ik hou van de stad Bangkok en het is mijn favoriete stad in Azië. Het is een stad waar je je geen seconde verveelt door de overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten. Deze stad is voor veel reizigers hét startpunt van de reis door Thailand. Het is een bruisende stad waar ik prachtige tempels heb gezien, uitstekend heb geshopt, lekker heb gegeten en altijd een hele leuke tijd heb! Bangkok prikkelt al je zintuigen en het is een stad waar je altijd wel op z’n minst een beetje van gaat houden. Er zijn zoveel leuke weetjes over Bangkok!

Ik heb 15 weetjes over de toffe stad Bangkok!

15 leuke weetjes over Bangkok

1. Bangkok heeft momenteel het record in het Guinness book of records voor de langste plaatsnaam. Bangkok is namelijk de korte versie van de ceremoniële naam “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

2. De tempels, afgebeeld op de Thaise Baht munten, staan allemaal in deze stad:

1 Baht munt: Wat Phra Kaew (de tempel van de Smaragdgroene Boeddha)
2 Baht munt: Wat Saket (tempel op de berg)
5 Baht munt: Wat Benjamabophit (de marmeren tempel)
10 Baht munt: Wat Arun (tempel van de dageraad)

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok

3. Men noemt Bangkok ook de “tempel stad” vanwege de aanwezigheid van de vele boeddhistische tempels in bijna elke straat. Een andere bijnaam is het ‘Venetië van het Oosten’ vanwege de aanwezige grachten.

4. Thailand stond bekend als het Koninkrijk van Siam totdat het Koninkrijk op 23 juni 1939 zijn huidige naam Thailand kreeg.

5. Bangkok is de grootste en dichtstbevolkte stad van Thailand en één op de 10 Thaise mensen woont in deze stad.

6. De Chinatown in deze stad is de grootste in de wereld en er wonen ruim één miljoen etnische Chinezen. De grootste massief gouden Boeddha in de wereld bevindt zich in deze Chinatown en staat in Wat Traimit.

7. In tegenstelling tot andere grote wereldsteden, waar alle taxi’s een uniforme kleur hebben, verschillen de taxi’s in deze stad van kleur. Zo zie je taxi’s in de kleuren groen, blauw, oranje en roze.

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok

8. De wereldberoemde energydrank Red Bull is bedacht in 1976 door Chaleo Yoovidhya in Bangkok. Op het moment van zijn overlijden in 2012 was hij de derde rijkste man in Thailand met een geschat vermogen van 5 miljard Amerikaanse dollars.

9. Als gevolg van de ontwikkeling zinkt de stad met een snelheid van 2 tot 5 cm per jaar.

10. Volgens de wereld meteorologische organisatie is Bangkok de heetste stad ter wereld met een gemiddelde jaartemperatuur van 28 graden Celsius.

11. Thaise mensen houden van hun koning en dit is vooral zichtbaar in de stad. Op bijna iedere hoek zie je foto’s en posters van de Koninklijke familie. Het is verboden te lachen om een beeld van de koning of iets slechts te zeggen over hem.

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok

12. Op het vliegveld van Don Mueang International Airport staat de hoogste verkeerstoren ter wereld met een hoogte van 132 meter.

13. In de stad vind je op sommige plekken drie wc’s waarvan er één voor de transgender mannen is, ook wel bekend als ladyboys. Bangkok is een zeer liberale stad in termen van seksualiteit en tolerantie ten opzichte van gender identiteit.

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok

14. Chatuchak Weekend markt is de grootste weekend markt ter wereld en een paradijs voor koopjesjagers.

15. Er zijn ongeveer 200.000 miljonairs in Thailand waarvan 95% in Bangkok woont.

Dit zijn mijn weetjes over Bangkok! Heb jij nog leuke weetjes over Bangkok?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok


Tip hotel Bangkok

Er is keuze te over aan leuke hotels in Bangkok. Maar als ik in Bangkok ben, dan verblijf ik altijd in het hotel Rambuttri Village Plaza. Fantastische locatie, op 1 minuut lopen van Khao San Road, maar geen geluidsoverlast en met een heerlijk zwembad op het dak. De prijs is vanaf €22,- voor een tweepersoonskamer!

  • Check hier de beschikbaarheid voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Bangkok!
weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok
Rambuttri Village Plaza

Tips boeken Thailand


De beste reistijd voor Bangkok

De beste reistijd voor Bangkok zijn de maanden november tot april, want dit is de droge periode. Maar ook in de overige maanden is Bangkok prima te bezoeken. Het regenseizoen uit zich vooral tijden de maanden juni tot en met oktober. In deze maanden kun je vooral buien in de namiddag verwachten. Het klimaat van Bangkok is tropisch nat en de luchtvochtigheid is vooral in april en mei hoog. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bangkok is 37 graden in april en de laagste is 33 graden in januari.


Bangkok

Thailand

weetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkokweetjes Bangkok, 15 leuke weetjes over Bangkok

Geef een reactie