Cultuur & NatuurReizen

12x waarom reizen naar Marokko leuk is

marokko

Denk ook eens aan Marokko als jouw volgende vakantie bestemming! Marokko is een verrassend land wat veel te bieden heeft en je verveelt je er nooit. Het land is een enorme explosie van kleuren, geuren en geluiden. Marokko heeft geweldig mooie (konings)steden zoals Fez, ongerepte woestijnen, gezellige dorpjes en top stranden. Ik raad het iedereen aan om dit bijzondere land Marokko te reizen! 

Twijfel je of jij wilt reizen naar Marokko? Twaalf goede redenen waarom Marokko jouw volgende bestemming moet zijn!

1. De vliegtickets zijn goedkoop

Er zijn diverse low cost maatschappijen die op Marokko vliegen en daardoor is het reizen naar Marokko erg goedkoop. Met gemak vind je een goedkoop ticket en daar hoef je niet lang voor te zoeken vanwege het ruime aanbod. Er zijn diverse luchthavens in Marokko, zo kun je bijvoorbeeld heenvliegen op Marrakech en terugvliegen vanaf Fez en zo een gave rondreis maken.

2. Marokko is maar vier uur vliegen

Met slechts een paar uur vliegen ben je al op de plek van bestemming in een totaal andere wereld. Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Fez of Marrakech duurt bijvoorbeeld maar ongeveer vier uur.

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

3. Je kunt voor een paar dagen al reizen naar Marokko

Lekker een weekendje weg naar Marokko is goed te doen. Dit is een land waar je echt niet direct weken heen hoeft, zoals bijvoorbeeld wel bij Indonesië, Myanmar of de Filipijnen. Gezien de korte vliegduur, het goedkope ticket en het kleine tijdsverschil is Marokko een prima bestemming voor een stedentrip van een paar dagen.

4. Marokko is een goedkoop land om te gaan reizen

Behalve dat je er goedkoop heen vliegt, is het land ter plekke ook erg goedkoop. De hotels zijn redelijk goedkoop en het eten ter plekke in de kleine restaurantjes is ook prima betaalbaar. Er zijn ook genoeg dure en luxe hotels en restaurantjes te vinden in Marokko voor de liefhebbers, maar dit hoeft echt niet.

5. De combinatie stad en natuur

Reizen naar Marokko betekent reizen in een land waar je ideaal een combinatie van een stad en natuur kunt maken. Wandel de ene dag rond in een stad en vergaap je aan alle cultuur die je ziet en de volgende dag wandel je rond in de natuur en bezoek je bijvoorbeeld het Atlasgebergte. Het beste van twee werelden is hier super makkelijk te combineren!

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

6. De prachtige natuur

De natuur in Marokko is verrassend mooi, vooral buiten de steden natuurlijk. Ruige bergen, enorme zandduinen en droge woestijnen, kale rots fracties, oases, riviertjes, lemen huisjes, palmbomen en stranden, de variatie van de natuur maakt voor mij het land zo geweldig. Je hoeft hiervoor niet ver te zoeken, want al net buiten de grote steden zoals Tanger, Marrakesh en Fez beland je in deze adembenemende omgeving.

7. De riads

In Marokko bestaan veel accommodaties uit een riad en hier moet je gewoon een keertje in geslapen hebben. Riads zijn de vroegere paleizen en woningen van de rijke personen en deze kenmerken zich door een geweldige verfijnde architectuur met een groene binnentuin en vol met details en kleuren op de muren. Nergens ter wereld kun je in dit soort prachtige kleinschalige accommodaties slapen. De prijzen variëren nogal en voor iedere prijsklasse is er wel een riad te vinden.

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

8. Heerlijk eten

Ook belangrijk vind ik dat het eten in Marokko echt heerlijk is. Juist misschien wel in de kleine restaurantjes en in de goedkope tentjes op de straat. De tajine is goddelijk lekker net zoals de couscous en de vele kruiden die gebruikt worden in het eten zijn een lust voor je smaakpapillen.

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

9. Reizen naar Marokko is veilig

Marokko heeft het imago dat het geen veilig land is voor toeristen. Maar dit is een vooroordeel, want Marokko is veilig en de mensen zijn er gastvrij en vriendelijk. Oké eerlijk is eerlijk, de verkopers in de grote steden zijn soms zeker wel wat vervelend, maar dat is ook echt een uitzondering.

10. Huur een auto

Marokko is een prima land om te ontdekken met een huurauto. Plan dus lekker je eigen reis precies zoals je zelf wilt en verken het land door er zelf rond te rijden. Huur wel een auto met een Tom Tom, omdat de weg niet altijd even duidelijk staat aangegeven. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen!

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

11. Een andere wereld

Marokko is een totaal ander land dan Nederland en eigenlijk lijkt helemaal niets op het leven in Nederland. Hoe dieper je in de medina loopt, hoe verder je teruggaat in de tijd en hoe meer je het echte Marokko ervaart met de nog eeuwenoude ambachten. Dit zorgt ervoor dat je er echt even helemaal eruit bent en een totaal andere wereld ervaart.

Hoe lekker is dat om even al je zintuigen te prikkelen in dit veelzijdige land!

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

12. De kleuren

Marokko is een vrolijk land door de vele kleuren die je overal ziet. De huizen, de markten, de restaurants en de gebouwen zijn allemaal zo kleurrijk en dit is gewoon mooi om te zien en betovert je zelfs een beetje en doet sprookjesachtig aan. Op elke hoek van de straat wordt je weer opnieuw verrast door de kleuren. Dit is tevens erg leuk voor de fotografie liefhebbers onder ons, vooral het stadje Chefchaouen is kleurrijk!

reizen Marokko, 12x waarom reizen naar Marokko leuk is

Hoe denk je over een reis naar Marokko?


Tips boeken Marokko


Marokko

Geef een reactie