Hidden GemsReizen

10x de gaafste plekken in Europa

gaafste plekken in Europa

Wat zijn de gaafste plekken in Europa? En dan bedoel ik plekken die bijzonder zijn, omdat ze nog een beetje onontdekt zijn. Plekken die mooi zijn vanwege de cultuur, de natuur of andere unieke kenmerken. Ik heb een lijstje gemaakt met wat ik de gaafste plekken in Europa vind!

Wat zijn de gaafste plekken in Europa?

Wat zijn de gaafste plekken in Europa?

In Europa zijn ontelbaar veel gave plekken met een schoonheid die overweldigend is en zo bijzonder dat je er gewoon een keertje naar toe op reis wilt gaan. Plekken die je direct op jouw bucket list moet zetten. Mijn lijstje bevat plekken die ik mooi vind en die ik je graag wil aanraden.

De Azoren: een reis met een overweldigde en groene natuur

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

De Azoren liggen op slechts 4 uur vliegen vanaf Nederland en behoren tot Portugal. De Azoren zijn enorm groen en van een ongeëvenaarde schoonheid. De Azoren is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en voor iedereen die van wandelen houdt en het fijn vind om een beetje van de gebaande paden te gaan! De uitzichten zijn uitgestrekt en geweldig en sommige plekken zijn bijna te mooi om waar te zijn. Het is een ideale bestemming om zelf met een huurauto te gaan ontdekken. Het fijne is ook dat reizen naar de Azoren helemaal niet zo duur is!


Slovenië: een reis naar het natuurschoon, blauwe meren en sprookjesachtige plekken

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Slovenië vind ik misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Afgelopen jaar was ik er voor het eerst en het is het land wat mij het meest verrast heeft. De natuur is indrukwekkend, de stranden zijn prachtig en de hoofdstad Ljubljana is sprookjesachtig mooi. Ook dit land is een perfect om zelf met een huurauto te gaan ontdekken en zo lekker te stoppen op de mooie plekken die je onderweg tegenkomt. De mooiste plek vond ik Lake Bohinj want dit meer is zó blauw en je kunt er diverse outdoor activiteiten doen, zoals wandelen, fietsen en mountainbiken.


Oostkust van Ierland: een reis vol mythen, legenden, historische schatten en whisky

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

De verrassende en mooie oostkust van Ierland is een regio vol met groene heuvels, adembenemende landschappen, mythen en legenden en een rijkdom aan historische schatten! De verhalen in deze regio zijn rijk aan geschiedenis, legende en magie en er zijn talloze whisky brouwerijen. De oostkust is de regio die grofweg ligt tussen Dublin en Belfast en nog niet veel mensen bezoeken dit geweldige stukje Ierland! Ik heb er mijn ogen uitgekeken en genoten van al het moois wat ik gezien heb tijdens mijn roadtrip.


Friesland: een reis in oneindige rust, oer Hollands landschap, meren en cultuur

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Wanneer we het hebben over de mooiste plekken in Europa mag de provincie Friesland met de hidden gems niet overgeslagen worden. Wist je dat de Lonely Planet Friesland ook aanraadt als een bestemming in de top 10? Authentieke dorpjes, weilanden, boerderijen, wateren, vriendelijke mensen, culturele bezienswaardigheden…. Friesland heeft het allemaal. Soms hoef je helemaal niet ver weg te gaan om een gave plek te ontdekken.


Bilbao: een heerlijke stedentrip naar een verrassende stad met cultuur, musea en strand

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Bilbao is een grote stad in Baskenland, in het noorden van Spanje. Bilbao is wereldberoemd vanwege het Guggenheim museum, maar de stad heeft veel meer te bieden. Heerlijke pinxtos, prachtige parken, oude straatjes, indrukwekkende architectuur en je bent binnen 30 minuten op het strand. Vergeet Madrid en Barcelona en maak een stedentrip naar Bilbao en je zult verbaasd zijn over hoe heerlijk en veelzijdig deze stad is. De geweldige omgeving rondom Bilbao is prima te ontdekken met een huurauto.


Het Zwarte Woud: een avontuurlijke roadtrip door de natuur, met bergen en watervallen

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Het Zwarte Woud is een hele gave bestemming in Duitsland. Ik ben er in het voorjaar geweest met een camper en ik heb talloze toffe dingen gedaan. De parken, de dorpjes, de wijngaarden, de watervallen, de bergen…. er is zoveel om van te genieten. Deze bestemming hoort dan ook zeker in het rijtje met gaafste plekken in Europa thuis.


Mostar: een culturele reis door de heftige geschiedenis van een adembenemend mooi stadje

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Dit middeleeuwse stadje ligt in Bosnië en Herzegovina en is bekend vanwege de brug. Vanaf een aantal punten in de stad heb je een prachtig zicht op de beroemde brug en de kronkelende rivier. De verschillende invloeden zie je goed terug in de oude straatjes. Eerlijk is eerlijk, in dit stadje kan het wel druk zijn met toeristen en daarom is het aan te raden om hier lekker vroeg in de ochtend naar toe te gaan, zodat je in alle rust kunt genieten van dit mooie stadje.


Covilhã: een reis van schilderachtige dorpjes met street art en kersenboomgaarden

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Het overal aanwezige street art maakt van het slaperige dorpje Covilhã een waar openluchtmuseum. Je leert hier alles over street art en de maatschappelijke waarde ervan. Dit dorpje, maar ook diverse dorpjes in de regio zijn een must visit voor iedereen die van street art houdt. Bijkomende bonus: het nabij gelegen stadje Aveiro vormt het Venetië van Portugal. In juni is het kersenseizoen in deze regio en zijn er diverse festivals rondom de kersenoogst.


Kotor: een reis door de natuur, unieke baaien en cultureel erfgoed

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Het is een verrassend bestemming op slechts 4 uur vliegen en behoort tot de mooiste plekken in Europa. De middeleeuwse architectuur en het aanwezige culturele erfgoed hebben ervoor gezorgd dat Kotor op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat vermeld. Er is genoeg om te ontdekken en te zien en je hoeft je geen moment hier te vervelen.


Costa Blanca: een reis naar de watervallen, verborgen pareltjes en fijne stranden

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Bewonder de leuke en onbekende plekjes aan de Costa Blanca. Zoals de watervallen van Algar die verscholen liggen in de bergen en je kunt hier afkoelen door een duik te nemen in het heldere water. Maar ook het kunstenaarsstadje Altea met een geheel eigen artistieke uitstraling en sfeer is een bezoek waard. Guadalest is een klein dorpje met nog geen 200 inwoners en is op een unieke manier in de rotsen gebouwd. Eén van de oudste dorpen aan de Costa Blanca is Denia. Denia is een leuk en typisch Spaans vissersstadje met lange zandstranden. Weg bij het massa toerisme van Benidorm en op naar de minder bekende plekken!

Heb jij nog tips voor aanvullingen op deze lijst met de gaafste plekken in Europa?


Lees meer

de gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europade gaafste plekken in Europa, 10x de gaafste plekken in Europa

Geef een reactie