ReizenStedentrip

11 leuke dingen om te doen in Boedapest

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en met een bevolking van 2 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. De stad wordt vaak “Het Parijs van het Oosten” genoemd. Ik vind dat Boedapest deze naam verdiend! De omgeving rondom de Donau is schilderachtig mooi en dit zorgt voor een bijzondere sfeer. De mooie bruggen, prachtige gebouwen en de vriendelijke sfeer maken het dat ik Boedapest één van de leukste en mooiste steden in Europa vind. Wat zijn leuke dingen om te doen in Boedapest?

Ga jij op stedentrip naar Boedapest? Dit vind ik erg leuke dingen om te doen in Boedapest!

1. Bewonder het Fishermen’s Bastion

Dit is de mooiste plek van Boedapest en hoort zeker hoger te staan in het lijstje van leuke dingen om te doen in deze stad. Een bezoek aan Boedapest is niet compleet zonder een bezoek aan het Fishermen’s Bastion. Hier heb ik echt hele mooie foto’s gemaakt! De zeven torens symboliseren de zeven stamhoofden van het oude Hongarije. Je kunt er tevens voor een paar euro het panorama terras bezoeken en daar heb je één van de mooiste uitzichten over de stad.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

2. Bekijk het Budapest Parlement

Het monumentale gebouw van het Parlement is de grootste attractie van Boedapest. Het is gebouwd tussen 1885 en 1904 en het is het symbool van de Hongaarse hoofdstad. Het gebouw is groot (bijna 18000 m²) en sprookjesachtig mooi door de architectuur die zo gedetailleerd en verfijnd is. Een bezoek aan het parlement kan alleen met een rondleiding en deze vinden dagelijks plaats om 10:00u, 12:00u, 13:00 en 14:00u. Kaartjes koop je bij het bezoekerscentrum of online. Vergeet ook zeker niet op het parlement ’s avonds te bezoeken, want dat moet ook zeker op jouw lijst van leuke dingen om te doen in Boedapest.

Ik ben er zelfs iedere avond naar toe gegaan, gewoon omdat ik het zo bijzonder mooi vond.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

3. Beklim de Gellértberg

Het allerbeste uitzicht over de stad heb je als je de Gellértberg beklimt. Na ongeveer een half uur wandelen ben je bovenop de Gellértberg. De wandeltocht is goed te doen en het is ook zeker een mooie wandeling. Halverwege staat het “Statue of Liberty” van Boedapest. Dit standbeeld zie je al van ver en maakt een belangrijk onderdeel uit van het stadsbeeld.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

4. Kom tot rust in het stadspark van Boedapest

Achter het monument van het Heldenplein is het grootste park van Boedapest. Het is zeker de moeite waard om deze oase van rust te bezoeken. Er is van alles te doen en te beleven in het park en ik vond vooral het kasteel erg indrukwekkend. Het meer van het stadspark zorgt ervoor dat het park een romantische plek is. Met mooi weer kun je hier een bootje huren en tijdens de winter fungeert het meer als een ijsbaan.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

5. Ontspan in het thermale bad Széchényi

Het thermale bad van Széchényi is één van de grootste thermale baden van Europa. Het is gebouwd tussen 1909 en 1913 in een mooie neo-barokke stijl. Het bad bestaat uit een binnen- en een buitenbad met diverse baden. Het water is 74 graden Celsius warm en is afkomstig uit bronnen van het stadspark. Het thermale water heeft een helende werking voor diverse dermatologische en zenuwproblemen.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

6. Bezoek een ruïne pub

Boedapest kent een uniek en geweldig nachtleven door de vele ruïne pubs die de stad kent. Het is aan te raden om er minimaal eentje te bezoeken. Deze ruïne pubs zorgen er namelijk voor dat Boedapest één van de beste steden in de wereld is wat betreft het nachtleven. Het bezoeken van een ruïne pub moet op iedereens lijstje staan van leuke dingen om te doen in Boedapest! Lees hier wat de leukste ruïne pubs zijn!

7. Sta op het Heldenplein

Het Heldenplein is één van de meest bezochte bezienswaardigheden. Het ligt tegenover het stadspark, aan het einde van de Andrássy Avenue. Dit is een van de belangrijkste straten van Boedapest. Er staat een 36 meter hoog standbeeld van aartsengel Gabriel midden op het Heldenplein. Hij is het symbool van de rooms-katholieke godsdienst. Het plein en het monument herdenkt de 1000e verjaardag van de komst van de Hongaren in het Karpatenbekken.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

8. Fiets over Margit eiland

Margaret eiland is een groot eiland midden tussen twee bruggen: Margit híd en Árpád-híd. Het is een recreatiegebied voor de mensen van Boedapest. De bezienswaardigheden op het eiland zijn de watertoren, de fontein van de muziek, de mini dierentuin en de Japanse tuin. Ik vond vooral de Japanse tuin erg leuk om doorheen te wandelen. Dit eiland is best groot en daarom heb ik een fiets gehuurd om het hele eiland te kunnen zien.

Dit eiland is een ware oase van rust en een leuke variatie op de overige bezienswaardigheden.

9. Bekijk de St. Stephen basiliek

Dit is de grootste katholieke kerk in Boedapest en hier wordt de meest belangrijke relikwie van het Hongaarse katholicisme bewaard. Tevens kun je met de lift omhoog en heb je een geweldig uitzicht op de stad.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

10. Wandel door het Kasteel District

Dit gedeelte van de stad is de perfecte plek om rond te lopen. Ik ben hier gewoon gaan lopen zonder op de plattegrond te kijken en heb genoten van al het moois wat je ziet. Door de smalle straatjes weerspiegelt deze wijk het Boedapest in de middeleeuwen.

11. Relax op het dakterras van het Aria Hotel

Het Aria hotel is een fantastisch mooi en luxe hotel in Boedapest. Het was boven mijn budget om hier te slapen, maar ik ben wel naar het dakterras van dit hotel geweest. Het is een stijlvol terras met een geweldig uitzicht op de St. Stephen Basiliek. De drankjes zijn prijzig, maar wel enorm lekker! Dikke aanrader om hier even te ontspannen!

Dit is mijn lijst met 11 leuke dingen om te doen in Boedapest! Weet jij nog leuke dingen om te doen in Boedapest?


Tip met de auto naar Boedapest

Ga je met de auto naar Boedapest of naar Hongarije? Let er dan op dat je voor vrijwel alle snelwegen in Hongarije een tolvignet moet regelen! De Hongaarse regering vraagt namelijk tol voor het gebruik van veel van de snelwegen in het land. Het tolvignet is een elektronisch vignet wat op jouw kenteken wordt gezet en zo staat geregistreerd in het systeem voor de autoriteiten in Hongarije. Heb je geen tolvignet dan loop je het risico om een hoge boete te ontvangen! Zorg dus dat je dit geregeld hebt.

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest


Tip hotel Boedapest

Ik heb zelf 4 nachten geslapen in Estilo Fashion Hotel Budapest en dit hotel is een aanrader. De locatie is perfect en het ligt midden in het centrum in een leuke straat vol winkels en restaurants. De kamers zijn erg schoon, modern en stijlvol ingericht. Je krijgt een gratis smartphone die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Google Maps en internet.

  • Check hier de beschikbaarheid voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Boedapest!

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest


Boedapest

De regio

leuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapestleuke dingen doen in Boedapest, 11 leuke dingen om te doen in Boedapest

Geef een reactie