Lifestyle

10x rare eetgewoontes in het buitenland

azie

Als je vaker op reis bent geweest dan heb je vast gemerkt dat ieder land andere eetgewoontes heeft. Wat in Nederland heel normaal is, is toch niet zo gewoonlijk in een ander land. Dit zijn volgens mij een aantal vreemde en grappige eetgewoontes in andere landen. Wat zijn de eetgewoontes in het buitenland?

10x rare eetgewoontes in het buitenland.

10x rare eetgewoontes in het buitenland

1. Slurpen in Azië

Ik blijf het altijd raar vinden als iemand heel hard aan het slurpen is. In Azië geef je met slurpen een compliment aan de chef en laat je merken dat je het eten erg lekker vind. Ook geloven ze dat slurpen de smaak van het eten verbetert. Dus dat is ongegeneerd slurpen in Azië!

2. Eten met stokjes in Japan

In Nederland eten wij meestal sushi met stokjes en dat is goed te doen. Maar in Azië eten ze (bijna) alles met stokjes dus ook de noedels en de rijst. Wist je dat ze in Japan jaarlijks zo’n 25 miljard houten eetstokjes gebruiken? Niet echt goed voor het milieu. Ook is het zo dat het spelen met je stokjes in Japan niet mag. Je stokjes voor iets anders gebruiken dan je eten of het uiteinde van het stokje aanraken met je vinger, kun je daar niet doen. Ook is het onbeleefd om eten door te geven met eetstokjes.

eetgewoontes buitenland, 10x rare eetgewoontes in het buitenland

3. Aan het eten ruiken in Tanzania

In Tanzania is het zeer onbeleefd om aan je eten te gaan ruiken. Hiermee geef je een signaal af dat het eten niet goed is. Dus niet ruiken, maar gewoon beginnen met eten!

4. Eetgewoontes in China

In China zijn een aantal eetgewoontes die wij niet kennen in Nederland. Zo symboliseren lange noedels een lang leven in China. Daarom staat het snijden van je noedels gelijk aan het verkorten van je leven. Ook wijs je nooit met je stokjes naar iemand als je aan tafel zit. Zo draai je ook nooit een vis om op je bord, want dat brengt ongeluk. Eten in China is wat lastig als je het allemaal goed wilt doen!

5. Starten met eten in Zuid Korea

In Zuid Korea begin je nooit met eten, maar wacht je tot de oudste persoon aan tafel begonnen is met eten. Dit is een teken van respect.

eetgewoontes buitenland, 10x rare eetgewoontes in het buitenland

6. Je linkerhand in India

Men eet in India met de handen, maar wel alléén met de rechterhand. De rechterhand wordt gezien als de schone hand en deze gebruik je om mee te eten en dingen op te pakken die niet ‘vies’ zijn. De linkerhand daarentegen gebruik je voor andere dingen, zoals het schoonmaken van jezelf na een toiletbezoek.

eetgewoontes buitenland, 10x rare eetgewoontes in het buitenland

7. Met je handen eten in Brazilië

Brazilianen eten helemaal niks met hun handen, dus ook pizza of kippenpootjes moet met een mes en een vork gegeten worden. Eventueel mag je het eten wel met een servet oppakken. Eten afslaan wordt in Brazilië gezien als erg onbeleefd. Dus heb je geen eetlust of lijkt het eten je niet lekker, verzin dan maar een smoesje. Boeren aan tafel wordt in Brazilië ook niet gewaardeerd.

eetgewoontes buitenland, 10x rare eetgewoontes in het buitenland

8. Praten tijdens het eten in Bolivia

In Bolivia is het niet toegestaan om aan tafel te praten over werk. Dit geldt al helemaal bij een sociale gelegenheid, zoals een diner bij iemand thuis of een bruiloft. Bij een zakelijke eetafspraak moet je wachten tot degene die je heeft uitgenodigd zelf als eerste begint over zaken.

9. Zout in Egypte

Zorg dan dat je nooit zout op je eten strooit in Egypte. Dit is namelijk een grote belediging voor een kok en je geeft een signaal dat je eten niet lekker vind.

10. Eten en drinken in Rusland

Wanneer je in Rusland een fles Wodka leegdrinkt, dan plaats je daarna de lege fles op de grond. Russen geloven immers dat een lege fles op tafel ongeluk brengt. De Russen vinden het ook erg onbeleefd om eten van het bestek te likken waarmee je je eten snijdt.

eetgewoontes buitenland, 10x rare eetgewoontes in het buitenland

Dit vind ik rare eetgewoontes in het buitenland! Weet jij nog rare eetgewoontes in het buitenland?


Lees meer

Geef een reactie