ReizenUnieke Belevenissen

10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

Taj mahal

De Taj Mahal vind ik absoluut het meest indrukwekkende bouwwerk ter wereld! Denk je aan India, dan denk je direct aan de Taj Mahal! Dit meesterwerk is volledig terecht sinds 2007 gekozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De Taj Mahal ligt in de stad Agra op ongeveer 200km afstand van New Delhi. Per jaar bezoeken ongeveer 2 miljoen mensen dit meesterwerk. Ik heb de Taj Mahal twee keer bezocht en heb 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal!  

Ga jij binnenkort de Taj Mahal bewonderen? Lees dan mijn 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal!

10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

1. Bezoek de Taj Mahal bij zonsopkomst

De Taj Mahal vind ik het allermooist als de zon net opkomt, omdat je dan veel kleuren ziet die voor een hele mystieke sfeer zorgen. De Taj Mahal is gebouwd van wit marmer en de eerste zonnestralen geven het marmer een bijzondere gouden en parelmoeren gloed. Zorg dat je vooraan in de rij staat en dat lukt alleen als je er al voor 6:00 uur bent én een kaartje hebt. Dan kun je namelijk om 6:30 uur als eerste naar binnen rennen en zo prachtige foto’s maken zonder dat er andere toeristen op de foto’s staan. Op de eerste plek met tips voor het bezoeken van de Taj Mahal moet ik wel de zonsopkomst zetten, want dit is een magisch moment.

2. Waar kun je het beste een kaartje kopen?

De Taj Mahal heeft drie verschillende ingangen: Western Gate, Southern Gate en Eastern Gate. De Western en Eastern Gate zijn geopend tijdens de zonsopkomst, maar de Southern Gate is open van 8:00 uur tot 17:00 uur. Deze ingang is dus niet geschikt voor het bekijken van de zonsopkomst! Bij de Western Gate en Southern Gate kun je direct een kaartje kopen, maar hierdoor zijn de rijen er wel langer. Zorg echt dat je hier ruim voor de openingstijd, rond 5:30 uur, aanwezig bent! Aan de Eastern Gate kun je ook direct een kaartje kopen en kun je zelfs direct doorlopen, maar de ingang ligt 2 kilometer verderop. Mocht je een geprint e-ticket hebben, dan denk ik dat de beste keuze de Eastern Gate is. Het makkelijkste is om met contact geld je kaartje te kopen, want niet alle kassa’s accepteren pinpassen en creditcards.

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

3. Welke kleding trek je aan?

De Taj Mahal is een grafmonument en daarom is gepaste kleding respectvol en tevens ook vereist. Je schouders moeten bedekt zijn en de broek of rok moet tot over de knieën vallen.

4. Dagtrip vanuit New Delhi?

Het is mogelijk om vanuit New Delhi een dagtrip te regelen naar de Taj Mahal. New Delhi ligt op ongeveer 200km en 5 uur rijden vanaf Agra. Ik raad je echter aan om dit niet te doen, aangezien je dan de zonsopkomst mist en op het drukst van de dag bij de Taj Mahal bent. Regel een tour waarbij je een overnachting in Agra hebt en zo kun je de adembenemende zonsopkomst meemaken.

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

5. Hoe kom je het makkelijkst bij de Taj Mahal vanaf jouw hotel?

Je hebt voldoende keus om een hotel in Agra te vinden in de buurt van de Taj Mahal. Dit is wel handig, omdat je dan niet nog veel vroeger op moet als je de zonsopkomst gaat bekijken. Maar hou er rekening mee dat de zone rondom de Taj Mahal autovrij is en je dus wel altijd nog een stukje moet lopen.

6. Hoe maak je de beste foto’s?

Het is een enorm drukbezochte trekpleister en ook al ben je er erg vroeg, dan nog is het lastig om goede foto’s zonder mensen te maken. Maar als je geduld hebt dan gaat dit jou ook lukken! Een slimme plek om foto’s te maken is vanaf de achterkant van de Taj Mahal. Dan heb je wel niet de mooie vijver erop staan, maar de Taj Mahal is van de achterkant ook prachtig.

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

7. Bekijk de Taj Mahal vanaf de rivierkant

Aan de overkant van de Yemuna rvivier liggen de tuinen van Mehtab. Vanaf deze rivieroever heb je een geweldig mooi uitzicht op de Taj Mahal.

8. Wat neem je mee?

De controle is super streng bij de Taj Mahal en daarom is het aan te raden om alleen het hoognodige mee te nemen. Ik had enkel mijn fotocamera, contant geld en een flesje water bij me. Tassen zijn niet toegestaan en soms is ook je mobiele telefoon niet toegestaan om mee te nemen.

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

9. Neem de tijd

Het is ontzettend zonde om even snel de Taj Mahal te bezoeken. Zo kun je nooit de volledige schoonheid van dit meesterwerk op je in laten werken. Bij de Taj Mahal staan ook twee moskeeën die de moeite waard zijn om te bekijken. Trek zeker een dagdeel uit voor het bewonderen van het wereldwonder!

10. Bekijk de Taj Mahal tijdens volle maan

Zoals het zonlicht het marmer bijzonder doet blinken, zo doet de volle maan dit ook. Tijdens de volle maan dagen kun je op afstand de Taj Mahal bekijken en de prachtige schittering van het marmer ervaren. Controleer van te voren even of je de mazzel hebt om hier met volle maan te zijn!

Dit zijn mijn tips voor het bezoeken van de Taj Mahal! Heb jij nog tips voor het bezoeken van de Taj Mahal?


Wil je meer weten over de Taj Mahal?

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal


De beste reistijd voor het bezoeken van de Taj Mahal

De beste reistijd voor de Taj Mahal zijn de maanden november tot en met februari. Dit is na afloop van de moessonperiode. In deze maanden liggen de temperaturen rond de 25 graden. De maanden mei en juni vormen de heetste periode en dan kan het echt heel warm worden. Na deze hete maanden volgt van juni tot en met oktober de regenperiode en dan valt er in de namiddag een flinke regenbui.


Tip boeken India


Hotel Agra

Ik heb zelf geslapen in het Hotel Taj Resorts. Het personeel is vriendelijk en de locatie is geweldig en erg dichtbij de ingang van de Taj Mahal. Vanaf het dakterras zie je de Taj Mahal. Ik heb zo genoten van het bewonderen van de Taj Mahal vanaf het dakterras! De kamers zijn ruim en schoon.

  • Check hier de beschikbaarheid.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Agra!
tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

Hotel Taj Resorts

De Taj Mahal

India

tips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahaltips bezoeken Taj Mahal, 10 tips voor het bezoeken van de Taj Mahal

Geef een reactie