ReizenZon, Zee & Strand

10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken

nusa penida

Nusa Penida is een onontdekt paradijselijk eiland in het zuiden van Bali, waar het toerisme in opkomst is. Dit zie je als je op het eiland bent, doordat er op diverse plekken nieuwe hotels en restaurants gebouwd worden. Er gaan ook dagelijks steeds meer boten vanaf Sanur naar Nusa Penida. Maar het eiland is voorlopig nog lekker authentiek en ik vond het gaaf om deze plek te ontdekken! Het eiland is anders en lijkt niet op de Gili eilanden bij Lombok en ik vind dat je snel mogelijk Nusa Penida moet gaan bezoeken.

Ik leg je uit waarom ik dit eiland zo geweldig vind en waarom ook jij Nusa Penida moet bezoeken!

10 redenen waarom jij Nusa Penida moet bezoeken

1. De mensen. De belangrijkste reden om Nusa Penida te bezoeken is omdat het er zo relaxt is. De mensen op Bali zijn al super vriendelijk, maar de mensen op Nusa Penida doen er nog een schepje bovenop. Zoveel oprechte vriendelijkheid van mensen die amper Engels spreken, kom je nergens anders op Bali nog tegen.

2. Ongerepte natuur. De natuur is ruig, wild en onaangetast door de aanleg van wegen, huizen of wat dan ook. Veel plekken van het grote eiland zijn onbewoond en de natuur is er zó mooi en ongerept.

3. Lege, verborgen en verlaten stranden die je helemaal voor jezelf hebt. Er zijn diverse prachtige stranden op het eiland en negen van de tien keer heb je het strand helemaal voor jezelf. Hoe lekker is dat!

Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken

4. Er zijn géén grote steden op het eiland, alleen maar kleine dorpjes. Dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en waar de bevolking nog maar nauwelijks Engels spreekt. De bevolking leeft voornamelijk van de landbouw.

5. Slapen in het Rumah Poohon Treehouse. De gaafste boomhut van heel Bali ligt op dit eiland. Drie boomhutjes staan op een geweldige plek gebouwd en het uitzicht is fenomenaal. Lukt het niet om een nacht hier te slapen, bezoek deze boomhutjes dan in ieder geval, omdat de plek zo mooi is. Controleer hier of de boomhut nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!

Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken
Rumah Poohon Treehouse

6. Het avontuur. Nusa Penida is niet de makkelijkste plek op Bali om te komen. De wegen op het eiland zijn veelal van zand en hobbelig op diverse plekken en dat maakt het juist een leuk avontuur om het eiland te ontdekken.

7. De indrukwekkende kliffen van Nusa Penida maken het eiland ruig en wild. En dat vind ik bijzonder mooi om te zien. Overal slaan de golven hard tegen de kliffen aan en dit natuurgeweld is indrukwekkend.

8. Het is een eiland vol met palmbomen. Als je op je scooter rijdt dan zie je ze overal staan en dit geeft een paradijselijk gevoel. Je kunt ook lekker zelf een kokosnoot uit de palmboom halen en opdrinken.

Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken

9. De mantaroggen zijn in grote getalen aanwezig in de zee rondom het eiland. Vanaf diverse plekken zie je ze zwemmen en dit is werkelijk adembenemend mooi om te zien. Je kunt op Nusa Penida ook snorkelen met de mantaroggen. Hoe gaaf is dat!

10. Het is een paradijs dat nog niet is aangetast door toerisme. Dit soort plekken zijn er niet veel meer te vinden en dat maakt Nusa Penida bijzonder. Toerisme is wel enorm in opkomst dus je kunt het beste maar zo snel mogelijk naar Nusa Penida gaan.

Dit zijn mijn 10 redenen waarom jij Nusa Penida moet bezoeken! Waarom wil jij Nusa Penida bezoeken?

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken


Tip hotel Nusa Penida

Er is maar een beperkt aantal leuke hotels op Nusa Penida! Ik heb 3 nachten geslapen in het hotel Bataran Garden Cottage en dit hotel is een aanrader! De bungalows zijn erg ruim en schoon en het is een kleinschalig complex met 6 bungalows. Het zwembad is heerlijk en het uitzicht is fantastisch. Het hotel is in 2017 geopend! 

  • Controleer hier of dit gave hotel nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!
Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op Nusa Penida
Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken
Bataran Garden Cottage

De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

  • Kijk hier voor leuke hotels op Bali!

Nusa Penida bezoeken, 10 redenen waarom je Nusa Penida moet bezoeken


Nusa Penida

Bali

Indonesië


Tips boeken over Bali

Geef een reactie