Hidden GemsReizen

De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

cinque terre

Ik hou van kleur en vind het zo gaaf als huizen en andere gebouwen in steden in verschillende kleuren geschilderd zijn. Kleurrijke steden maken mij gewoon altijd erg vrolijk. En ze zijn natuurlijk super fotogeniek! Ik kan niet anders dan met een dikke glimlach rondlopen in een stadje vol met gekleurde huizen.

Ik heb de 10 meest kleurrijke steden voor jou op een rijtje gezet!

1. Bo Kaap in Kaapstad, Zuid Afrika

De Bo Kaap is een schilderachtig wijkje met huisjes in alle kleuren van de regenboog in Zuid Afrika. Het is de meest gefotografeerde buurt van Kaapstad en is door de geschilderde huizen erg populair onder toeristen. In totaal wonen er ongeveer 6.000 mensen in deze buurt en 90% is moslim. De inwoners van de Bo-Kaap zijn afstammelingen van slaven en hebben de huisjes in alle kleuren geschilderd nadat de slavernij was afgeschaft. Deze wijk is een echte must visit als je in Kaapstad bent! Deze stad hoort zeker thuis op de lijst met kleurrijke steden!

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

2. Jodhpur, India

De bijnaam van de stad Jodhpur in India is de “Blauwe stad” en dat komt omdat bijna alle huizen in de oude binnenstad geschilderd zijn in de kleur blauw. De betekenis van het blauw schilderen van de huizen was voorheen om aan te geven dat de bewoners tot de Brahmamen kaste behoorden. Maar tegenwoordig hebben ook de andere bewoners de huizen blauw geschilderd. Men gelooft namelijk ook dat blauw de muggen tegenhoudt. Jodhpur is één van de mooiste steden van India! Naast de blauwe huizen zorgen de paleizen, forten en tempels ervoor dat je deze stad absoluut niet mag missen als je in India bent.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

3. Cinque Terre, Italië

Dit is niet één dorp, maar dit zijn 5 kleine dorpjes in Italië die allemaal met elkaar verbonden zijn. De vijf dorpjes Corniglia, Manarola, Monterosso al Mare, Riomaggiore en Vernazza zijn fantastisch aan de kust tegen de steile rotsen aan gebouwd. Alle huisjes hebben een andere kleur en dit vormt een bijzonder schilderachtig gezicht. Het gebied is slecht te bereiken met de auto, maar er is een wandelpad dat de vijf dorpen met elkaar verbindt.

Het uitzicht op de dorpjes is adembenemend mooi en dit moet op jouw bucket list staan!

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

4. Willemstad, Curaçao

De gekleurde huisjes in Willemstad op Curaçao liggen prachtig aan de kade met een gaaf uitzicht op de azuur blauwe zee! De stad telt ongeveer 140.000 inwoners. Wanneer je Willemstad binnenkomt is het eerste wat je direct opvalt de vele gekleurde huizen. De bijna altijd schijnende zon zorgt voor een mooie gloed op deze fel gekleurde huizen. De architectuur van de kenmerkende bouwwerken in Willemstad is van Portugese en Nederlandse oorsprong en sommigen noemen Willemstad het Amsterdam van de Nederlandse Antillen.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

5. Chefchaouen, Marokko

De medina van dit bijzondere stadje Chefchaouen is helemaal blauw geverfd en daarom behoort het zeker tot de mooiste medina van heel Marokko. Deze stad moet in ieder lijstje staan met kleurrijke steden! Je ziet hier honderden kleuren blauw en echt alles is in een tint blauw geverfd! De tint indigoblauw, marineblauw, kobaltblauw, denimblauw en alle andere tinten blauw die je maar kunt verzinnen. De straten, de huizen, de deuren en overal waar je kijkt zie je dat alles blauw is. Het stadje is een mooie mengelmoes van Marokkaanse en Spaanse invloeden en de voertaal hier is Spaans en Frans.

Dit mooie plaatsje ligt in het Noorden van Marokko en is een paradijs voor de fotografieliefhebbers.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

6. Trinidad, Cuba

Trinidad is de mooiste stad in heel Cuba en door de Unesco-Werelderfgoedstatus is het tevens één van de best bewaarde koloniale steden in de hele wereld. De huizen in het historisch centrum zijn felgekleurd en ieder huisje heeft zijn eigen felle kleur. Het leukste aan Trinidad is om gewoon rond te lopen in het historische centrum. Je maakt er honderden foto’s van de huizen en het authentieke straatbeeld die allemaal even mooi zijn.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

7. Guatapé, Colombia

Het hele dorpje Guatapé is een lust voor je oog. Er is eigenlijk niets te doen in dit kleine dorpje, maar je vermaakt je er uitstekend met een paar uur ronddwalen door het dorpje en de kleurrijke huizen te bewonderen. Bijzonder is dat alle huizen in minstens vijf verschillende kleuren geschilderd zijn. Het ligt op zo’n twee uur rijden van Medellín en daarom is het een ideaal dagtripje.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

8. Wroclaw, Polen

Deze vierde grootste stad van Polen heeft door de eeuwen heen zich op een kruispunt van verschillende staten en culturen bevonden en zo is er een veelheid aan verschillende invloeden. De gebouwen in het centrum van de stad hebben in de loop der jaren allemaal een vrolijk kleurtje gekregen. Het wordt ook wel het Venetië van Polen genoemd door de vele kanalen en bruggen.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

9. Burano, Italië

Dit is een eiland in de Laguna van Venetië en staat vol met gekleurde huizen. Burano is het meest kleurige eiland van Italië en vanaf Venetië vaar je hier in een uurtje heen. Alle huisjes zijn geschilderd in felle kleuren. Ieder huis heeft een eigen kleur en dat ziet er zo vrolijk uit.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

10. La Boca, Buenos Aires, Argentinië

La Boca is een echte volkswijk in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. De mensen hebben hun huis in felle kleuren beschilderd om de dagelijkse sores en de armoede te vergeten. De eerste bewoners van deze wijk kwamen uit Italië, specifiek uit de regio van Genua, en daarom zijn er veel Europese invloeden te zien. La Boca is een populaire wijk door de vele kleurrijke huizen, de tangoclubs en tangodansers en de vele Italiaanse tavernes.

kleurrijke steden, De 10 meest kleurrijke steden ter wereld

Dit is mijn lijst met kleurrijke steden! Hoe ziet jouw lijst eruit met kleurrijke steden ter wereld?


Lees meer over unieke plekken

Geef een reactie