ReizenStedentrip

De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

Seoul

Seoul is één van de dichtstbevolkte en grootste steden ter wereld en heeft talloze prachtige bezienswaardigheden, zoals paleizen, tempels, musea en (avond)markten. Seoul is een stad waar ik echt even een aantal dagen de tijd voor heb genomen, want er is zoveel te doen! De heftige historie van Seoul zorgt ervoor dat er een aantal interessante (oorlogs)musea in de stad zijn. Maar Seoul is ook een stad vol met luchtige en grappige activiteiten!  De metro bij uitstek dé manier om de diverse bezienswaardigheden in Seoul te bezoeken. Wat zijn de hoogtepunten van Seoul?

Dit zijn de 10 hoogtepunten van mijn bezoek aan Seoul!

Seoul

Ik ben zes dagen in Seoul geweest en deze stad heeft mij positief verrast! Ik was bang dat de stad een mindere versie zou zijn van de andere grote steden in Azië die ik erg leuk vind, zoals Taipei of Hong Kong. Maar niets is minder waar! Seoul is fascinerend en een boeiende kennismaking met het geweldige Zuid-Korea.

De 10 hoogtepunten van Seoul

1. War Memorial en het museum

De Koreaanse oorlog van 1950-1953 heeft diepe sporen nagelaten in de geschiedenis van het land. Voor het museum staat een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan iedereen die gevochten heeft in deze oorlog. Het monument symboliseert twee broers die elkaar op het slachtveld weer tegenkomen. Eén broer vecht voor Zuid Korea en de ander voor Noord Korea en dit staat symbool voor de verscheurdheid in de bevolking van Korea. Zo ontroerend en mooi! Tevens staan buiten verschillende oorlogsvoertuigen en wapens opgesteld.

Het museum is ontzettend groot en vol met schilderijen en videobeelden met informatie over de Koreaanse oorlog en over de Japanse bezetting en de Vietnamoorlog. Je leert ook meer over de gespannen verhouding tussen Zuid-Korea en Noord Korea.

Realiseer je wel goed dat alles vanuit het Zuid Koreaanse perspectief getoond wordt!

Ik heb een aantal uren doorgebracht in dit museum en als ik ooit nog een keer naar Seoul ga, dan bezoek ik het zeker nog een keer. En twee keer hetzelfde museum bezoeken is iets wat ik zelden doe. Het geeft aan hoe boeiend ik dit museum vind! De openingstijden zijn dagelijks van 09:00 uur tot 18:00 uur. Een bezoek aan dit museum vormt een van de hoogtepunten van Seoul.

Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

2. De Bongeun-sa tempel

In Seoul zijn ontzettend veel tempels en meerdere tempels zijn de moeite van een bezoekje waard. Het bijzondere is dat in de Bongeun-sa tempel iedere donderdag van 14:00 uur tot 16:00 uur een “temple life program” is voor toeristen. Wil je meer inzicht hebben in het leven van een monnik in Korea, dan moet je dit programma zeker volgen! Je begint met een rondleiding in de prachtige tempel en je ontvangt veel boeiende informatie. In het programma is ook een onderdeel dat je mediteert met een monnik en deelneemt aan een thee ceremonie en lotusbloemen maakt.

Je kunt tijdens dit bezoek alles vragen aan de monnik en dit zorgt voor indrukwekkende gesprekken.

Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

3. De wijk Hongdae

De meest gezellige buurt in Seoul is Hongdae en dit is tevens het uitgaansgebied en het winkelgebied van de stad. Deze wijk is vooral ’s avonds erg leuk! Ik heb hier iedere avond rond gelopen om zo de sfeer te ervaren van de hipsters in Seoul. Je kijkt er je ogen uit, want er is zoveel te zien en te doen.

4. Seodaemun Prison History Hall

Deze gevangenis werd gebruikt tijdens de Japanse overheersing om Koreaanse politieke gevangenen te martelen en te executeren. De gevangenis, cellen, martelkamers en werkgebouwen zijn allemaal te bekijken. Door middel van wassen poppen en geluidsopnames wordt het behoorlijk heftig en levensecht getoond. Ik vond dit behoorlijk heftig en heb zoiets nog niet veel vaker gezien. Het deed me denken aan de gevangenis in Hanoi, waar ze ook met poppen de situatie naschetsen. Je ervaart zo op een heftige manier hoe vreselijk het leven van een gevangene in die tijd moet zijn geweest. Alle informatie is beschikbaar in het Engels en de openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 09:30 uur tot 17:00 uur.

5. Een Food tour

De beste manier om kennis te maken met de Koreaanse keuken is voor mij door het volgen van een Food Tour. Deze food tour vormde zeker één van de hoogtepunten van mijn reis naar Seoul. Veel restaurants in Seoul hebben geen Engelse menukaart en dat maakt het kiezen wel eens lastig. Vooral als je, zoals mij, niet de meest makkelijke eter bent en een aantal dingen niet lust. De foodtour laat je de typische Koreaanse gerechten kennen en ook de Koreaanse BBQ. Hierbij eet je een stukje varkensvlees wat je dipt in kruiden en dan samen met een champignon in een slablad stopt en dan in één hap opeet. Het klinkt misschien zo niet zo lekker, maar dat vond ik het zeker wel!

De toetjes in Zuid Korea zijn overigens ook bijzonder lekker en bestaan vaak uit een soort schaafijs met wat poeder.

Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

6. Het Olympic park

De Olympische Spelen van 1998 zijn gehouden in Seoul en het stadium daarvan staat in dit park in Jamsil. Het park is lekker groot en ruim opgezet en het is leuk om dit met de fiets te ontdekken.

7. De N-Seoul Tower

Ben je op zoek naar het beste uitzicht over de stad dan moet je deze N-Seoul toren op de berg bezoeken. De weg naar de top is een wandeling van ongeveer drie kilometer, maar je kunt ook lekker makkelijk met de kabelbaan omhoog. De toren zelf is 236 meter hoog en is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur. Er is een uitkijkplatform en er zijn diverse restaurantjes en souvenirwinkels op de berg Namsan.

8. Het Trick Eye Museum

In de wijk Hongdae zit het leukste museum van Seoul en dit is het Trick Eye museum. In dit museum maak je foto’s met een optische illusie en dit is super grappig. Het is een druk bezocht museum, maar wel echt eentje die je niet mag overslaan en vandaar dat k hem opgenomen heb in mijn lijstje van hoogtepunten van Seoul.

Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

9. Samsung D’Light Store

Ben je liefhebber van de technologie dan is de Samsung D’Light Store iets voor je. Dit is een tentoonstelling van Samsung waar je de nieuwste producten kunt zien en allerlei snufjes kunt uittesten. De store is geopend op maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

10. Bukchon Hanok Village

In dit gebied staan ongeveer 900 traditionele Koreaanse huizen, waar ook echt nog Koreanen wonen. Deze wijk is meer een groot openluchtmuseum en het is geweldig om door de smalle straatjes te lopen en het authentieke Korea te ervaren. Dit is totaal anders dan het leven elders in de stad. Bij de plaatselijke Tourist Information heb ik een plattegrond gehaald met daarop een prima wandeling door de wijk zodat ik alle hoogtepunten in deze wijk in Seoul heb kunnen zien.

Heb jij nog leuke hoogtepunten bezocht in de stad Seoul?


Tip boeken Zuid Korea


Tip hotel

Ik heb geslapen in het Lotte City Hotel Myeongdong en dit is een prima hotel! De locatie was perfect, want je hebt veel restaurantjes en winkels op loopafstand. De bedden zijn heerlijk en lekker schoon. Het uitzicht is ook erg mooi!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Seoul!
Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul
Lotte City hotel Myeongdong

Zuid-Korea

Azië

Hoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad SeoulHoogtepunten Seoul, De 10 hoogtepunten van de stad Seoul

Geef een reactie