ReizenStedentrip

De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla

Sevilla is de stad van de eeuwige zon, de levensgenieters, de heerlijke tapas en het is de hoofdstad van de prachtige provincie Andalusië. Door de interessante geschiedenis van de stad, die teruggaat tot aan de Romeinen, vind je er prachtige historische gebouwen. Je treft er op elke hoek van de straat een tapasbar, waar ik de lekkerste tapas van heel Spanje heb gegeten. Sevilla is ook de stad van de temperamentvolle flamenco muziek. Het is de vierde grootste stad van Spanje, maar de bezienswaardigheden liggen allemaal dichtbij elkaar en zijn te voet goed bereikbaar. Ik heb een paar heerlijke dagen in Sevilla doorgebracht en de vele bezienswaardigheden ontdekt!

Wat vind ik de 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla?

1. Real Alcázar

Het meest bezochte monument en één van de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla is het Real Alcázar en dit bestaat uit het Koninklijk Paleis inclusief haar tuinen. Het is de residentie van Zijne Majesteit Koning Juan Carlos wanneer hij op bezoek is in Sevilla. Het Real Alcázar bestaat uit een aantal geweldig mooie gebouwen en diverse prachtig aangelegde tuinen. Het paleis is één van de beste voorbeelden van Mudéjar architectuur. Wist je dat een deel van het vijfde seizoen van de serie Game of Thrones hier is opgenomen?

Wil je even genieten van de rust, wandel dan in één van de schitterende tuinen.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

2. Plaza de España

Plaza de España is gelegen in het Maria Luisa Park en is gebouwd door de architect Aníbal González. Het park is een oase van rust in de drukke stad Sevilla. Aan de zijkant van het park is het Plaza de España en dit plein is imponerend en prachtig. Het beschikt over 48 bankjes en deze bankjes stellen de Spaanse provincies voor. Het park is in het kader van de wereldtentoonstelling van 1929 aangelegd. Het is een bijzonder mooi plein en ik vind het zeker een bezoekje waard. Ook leuk zijn de vijvers en fonteinen op het plein en deze zorgen in de zomer voor de benodigde verkoeling.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

3. Kathedraal

Volgens mij is dit het mooiste bouwwerk van Sevilla! De gotische kathedraal is de grootste kathedraal ter wereld. Tot de prachtige en interessante inventaris van de kathedraal behoort ook het graf van Columbus. De Giralda toren is een ongeveer 100 meter hoge minaret, die nog stamt uit de twaalfde eeuw en deze is bereikbaar via de Kathedraal.

Ik ben helemaal naar boven geklommen en daar heb je een geweldig uitzicht over de stad.

4. Museo del Baile Flamenco

Eén van de bijnamen van Sevilla is de stad van de flamenco. De liefhebbers van de flamenco moeten dan ook zeker het Museo del Baile Flamenco bezoeken tijdens een stedentrip Sevilla en dit mag niet ontbreken in het lijstje met bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

5. De Torre del Oro

De Torre del Oro is de Gouden Toren uit de dertiende eeuw en maakte deel uit van de stadswallen. In de historie heeft de toren diverse functies gehad, zoals een wachttoren en het was een gevangenis tijdens de Middeleeuwen. Tegenwoordig is het een maritiem museum wat informatie verstrekt over de scheepvaart van Sevilla. De entree bedraagt drie euro.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

6. Metropol Parasol

De Metropol Parasol is bekend als de paddenstoel van Sevilla. Het is een reusachtig bouwwerk dat bestaat uit zes in elkaar overlopende parasols van 26 meter hoog en is de grootste houten constructie ter wereld. Hieronder vind je een dagelijkse markt, een archeologisch museum en een plein met een aantal bars en restaurants. Je kunt ook met een lift naar boven naar een 250 meter lange loopbrug, waar je een prachtig uitzicht hebt over Sevilla.

7. Winkelen

In Sevilla kun je prima winkelen in het historische stadscentrum. De Calle Sierpes vind ik de grootste en leukste winkelstraat van Sevilla met allerlei bekende winkelketens. Ook in de Calle Tetuan is winkelen erg leuk en hier vind je voornamelijk de Spaanse ketens en kleine boetiekjes.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

8. De wijk Santa Cruz

De wijk Santa Cruz is de oude Joodse wijk van Sevilla en bestaat uit smalle, sfeervolle straatjes vol met patio’s en pleintjes. Deze wijk is erg gezellig en een uitstekende plek om te lunchen of te dineren, omdat een tapasbar altijd in de buurt is. Zowel de kathedraal als het Real Alcazar bevinden zich in deze wijk en een paar uurtjes ronddwalen in deze oude wijk is een mooie ervaring.

9. De wijk Triana

De wijk Triana is de volkswijk van de stad en ligt aan de andere kant van de rivier. Deze wijk is bekend als de Zigeunerbuurt en is de wijk van de stierenvechters en flamenco artiesten. De beste flamenco voorstellingen zijn in deze Triana. Ook deze wijk kenmerkt zich door de smalle straatjes en de vele verborgen pleintjes.

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

10. Het strand in Cádiz

Sevilla zelf heeft geen strand, maar door de hitte in deze stad, kun je wel een dagje verkoeling in de zee gebruiken. Op een uurtje rijden met de bus ligt het charmante plaatsje Cádiz. Dit is een typisch Spaanse badplaats waar je heerlijk kunt uitwaaien op het strand en verkoeling vindt in de zee. Dit stadje is één van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Sevilla!

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst met bezienswaardigheden in Sevilla?


Hotel tip Sevilla

Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in Hotel Doña María. Dit hotel is heerlijk en ligt zeer centraal en alles ligt op loopafstand. Groot pluspunt is het zwembad op het dak van het hotel! Ik vond het heerlijk om daar af en toe even af te koelen en te genieten van het geweldige uitzicht. De sfeer in het hotel is prettig en ook de kamers zijn fijn.

  • Check hier de beschikbaarheid voor Hotel Doña María.
Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Sevilla!
bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla
Hotel Dona Maria

Top 3 boeken Sevilla


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Spanje en dat is erg goed bevallen. Andalusië is perfect om met een auto te ontdekken. Lees meer: 18 tips voor autohuur in het buitenland

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla


Sevilla

Stedentrip in Spanje

Spanje

bezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevillabezienswaardigheden in Sevilla, De 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

Geef een reactie